Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U Srbiji danas sunčano i još veća vrućina, u većini predela malo preko 35°C. Krajem dana na severu Vojvodine naoblačenje. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko ili malo iznad normale. Minimalna temperatura od 12°C do 22°C, a maksimalna od 34°C do 37°C. Uveče suvo i vrlo toplo. Temperatura u 22h od 23°C do 28°C.

U Novom Sadu danas sunčano i još veća vrućina. Vetar slab severozapadni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna oko 35°C. Uveče suvo i toplo. Temperatura u 22h 26°C.

Vreme narednih dana

U subotu na severu Srbije oko 5°C stepeni niža i prijatnija temperatura nego u nedelju sa ređim lokalnim pljuskovima. Na jugu Srbije sunčano i vrućina. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 16°C do 22°C, a maksimalna od 29°C na severu Vojvodine do 37°C na jugu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 20°C do 25°C. U nedelju i na jugu Srbije manja vrućina uz sunčane periode. U ponedeljak jutro sveže, a tokom dana sunčano i nema veće vrućine. Ali, od utorka svakim danom sve veća vrućina, najveća u idući četvrtak i petak, kada će temperatura prelaziti 35°C, a ponegde dostizati 40°C.

Biometeorološka prognoza

Dalji porast maksimalne dnevne temperature vazduha neće pogodovati hronično obolelim i osetljivim osobama. Srčanim bolesnicima se savetuje poseban oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu malaksalosti i glavobolje. Preporučuje se boravak u hladovini ili klimatizovanim prostorijama (naročito u periodu od 11 do 17 časova), kao i primena adekvatnih mera zaštite od UV zračenja.

mondo.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments