Foto: Auto Expert

Kada bismo pravili spisak automobila koji za nas predstavljaju najbolje projekte u svetu tuning vozila, ovaj Golf 4 GTI bi zasigurno bio na njemu. Mašta, rad, iskustvo i novac pretočeni u ovog četvorotočkaša učinili su da zasija svojim punim sjajem.

Foto: Auto Expert

Upoznavanje

Zahvaljujući ljubaznosti vlasnika, Bojana Zekića, uspeli smo da zakažemo druženje i upoznavanje sa njim i njegovim Golfom koji ni po čemu nije samo jedan od mnogih, običnih, modela sa naših prostora. Bojan je momak sa ogromnim znanjem iz oblasti mehanike i automobilizma koje je stekao radeći u Italiji. Nakon povratka u Srbiju nastavio je da se bavi istim poslom sa posebnim interesovanjem za oblast tuninga, pa je ovaj projekat pravi pokazatelj njegovih sposobnosti.

Foto: Auto Expert

Bela boja i maštoviti detalji mu odlično pristaju…

Kada se na jarkom suncu pred nama našao snežno beli GTI bili smo oduševljeni njegovim spoljnim izgledom i estetskim rešenjima na karoseriji. Na automobilu se nalaze prelepe replike “BBS” felni, koje su u međuvremenu zamenjene novim felnama iz “AMG” odeljenja “Mercedes-Benza-a”, pa ćemo se truditi da vam i taj detalj uskoro predstavimo na naštoj Instagram stranici. Promenjene su i svetlosne grupe, kako napred, tako i na zadnjem delu automobila, tako da su one sada u LED tehnologiji. Umesto fabričkih retrovizora ugrađeni su oni sa Golfa pete genracije. Izgled celokupnog automobila je dodatno “namršten” time što su napravljene “obrve” na prednjim farovima.

Foto: Auto Expert

Enterijer

Kao ni spoljašnjost, tako ni unutrašnjost ovog lepotana nije obična. Celokupan enterijer vozila je urađen tako da dominira crvena boja koja se povremeno smenjuje sa crnom. U automobilu se nalazi i naknadno ugrađena multimedija kao i sedišta koja su sportski profilisana i dizajnirana. U vratima se nalaze po dva zvučnika što je zahtevalo dodatnu prepravku tapacira. Na centralnoj konzoli nalaze se i “čukice” koje pokazuju pritisak ulja i turbine doprinoseći sportskom izgledu celokupne konzole. Na ručici menjača postavljena je bilijar kugla pa je unutršnjost zanimljivija.

Foto: Auto Expert

Snaga i iskustvo iz kabine

Ispod haube ove bele zveri nalazi se 1.8 litarski turbo-benzinski agregat koji umesto fabričkih 180 ks, nakon promene mape motora, razvija 240 ks, što je razlika koja se jasno može osetiti u vožnji. Vlasnik je naveo da se na tome ne bi zaustavio pa će težiti ka tome da snaga dostigne celih 300 ks. Zvuk je dodatno pojačan novim sistemom izduva sa ravnim cevima, te su prisutni zvukovi pucanja pri padu broja obrtaja motora. U vožnji, automobil je dosta tvrd, ali to samo daje trkački utisak za volanom.

Naše impresije su više nego pozitivne i bilo nam je pravo zadovoljstvo da provedemo vreme sa ovakvim stručnjakom za mehaniku i sa njegovim prelepim i moćnim Golfom.

Foto: Auto Expert

Instagram: @autoexpertmagazine

Autor: Auto Expert

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments