Foto: Vojislav Vujanić
Obnovom Grebenskog puta Zmajevac – Crveni čot u dužini od 6,5 kilometara čiji radovi su u toku, Opština Irig poboljšava saobraćajnu infrastrukturu, što će značajno doprineti razvoju turizma ovog dela opštine.
Investicija od 292 miliona dinara finansira se iz kase Uprave za kapitalna ulaganja i lokalne samouprave, a nakon njene realizacije ljubitelji Nacionalnog parka dobiće 15 kilometara lepog i kvalitetnog puta na padinama Fruške gore.
Posle radova na deonici Iriški venac – Hotel Norcev i Iriški Venac – Zmajevac, Opština Irig dobila je sredstva po konkursu i za ostatak puta koji se proteže Fruškom gorom a pripada ovoj opštini.
– Sada vozači mogu da uživaju vozeći se tim putem, a ne da ga izbegavaju kao što je to bio slučaj ranijih godina, jer je bio u veoma lošem stanju, pun rupa, mislim na celu dužinu od 15 kilometara – kaže za Novosti Miodrag Bebić, zamenik predsednika Opštine Irig i ddoaje:
– Grebenski put veoma je značajan za razvoj turizma ove opštine. Preko Fruške gore on nas povezuje i sa komšijskim opštinama. Neko kada obilazi prirodne lepote u okruženju lakše i bezbednije sada dolazi do nas, a mi baš imamo znamenitosti.
Od turističkog izletišta Zmajevac, preko Iriškog venca pa do hotela Norcev, beleži se iz nedelje u nedelju sve veći broj posetilaca ove jedine sremske planine. Pored naslanjanja na Nacionalni park, Opština Irig ima najveći broj fruškogorskih manastira i to osam, ovde je i verski turizam veoma zanimljiv. U lokalnoj samoupravi očekuju da završetkom puta Zmajevac – Crveni čot, zapostavljeni hotel na Brankovcu možda i oživi.
– Ostalo nam je još da se uradi put od Iriga do Maradika to nam je prioritet, jer je u veoma lošem stanju. Konkurišemo na raznim konkursima, nadam se da ćemo negde proći i da ćemo na leto imati bezbednu deonicu za saobraćaj koja nas povezuje sa inđijskom opštinom – optimistički gleda Bebić.
Opština Irig može da se pohvali putnom infrastrukturom na zapadnom delu opštine. Put od raskrsnice Irig-Vrdnik urađen je nov, kao i od Jaska do Male Remete, što turisti sada veoma brzo i bezbedno obilaze ovaj deo opštine, koji je njima veoma zanimljiv.
novosti.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments