Foto: EU info point

U akciji čišćenja „Za Almaški kraj“, koji je organizovao EU info point zajedno sa UG Almašani, Novosadskim volonterskim servisom i JKP “Čistoća” Novi Sad, Novosađani su prikupili 20 kesa smeća.

-Almaški kraj je jedinstveni deo Novog Sada, u kojem je očuvana tradicija starog grada i koji svedoči o izgledu nekadašnjeg Novog Sada i životu njegovih stanovnika. Iz poštovanja prema našem kulturnom nasleđu, a iz želje da budućim pokolenjima ostavimo lep i čist grad okupili smo se ovde da pokažemo da zajedno možemo mnogo- rekla je Duška Latas, EU info point.

Foto: EU info point

Akciji su se priključili i učenici Osnovne škole “Ivan Gundulić” koji su na ovaj način učili da je ekologija i pravilno odlaganje otpada važno za sve žitelje planete, kao i da se ljubav prema svom gradu i domovini ogleda u brizi o njihovoj čistoći i prirodi koja nas okružuje.

Ovo je druga akcija čišćenja koju EU info point organizuje sa partnerima. Prošli mesec je očišćena plaža Oficirac i okolina, a u planu je da se akcije nastave svakog meseca u drugom delu Novog Sada

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments