Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je poziv za sastanak Forumu beogradskih gimnazija na kojem će se razgovarati o ulozi nastavnika u procesu uvođenja državne mature.

Forum smatra da sastanak koji će biti održan u četvrtak, 12. maja 2022. godine, može doprineti kvalitetnijoj implementaciji ovog važnog ispita.

Kako se navodi u saopštenju, prema mišljenju gimnazijskih nastavnika, državna matura značajno povećava obim posla, pa su zato predstavnici Foruma beogradskih gimnazija uputili u aprilu zahtev za održavanje sastanka kako bi se razmotrila mogućnost da svi nastavnici koji budu angažovani prilikom polaganja ispita i pregledanja testova budu plaćeni.

Na predstojećem sastanku, delegacija Foruma će predstavnicima Ministarstva prosvete predložiti platformu za koju smatraju da je prihvatljiva svim stranama s obzirom da ima za cilj, kako navode, da doprinese većem kvalitetu državne mature i većoj motivaciji nastavnika.

“Uzimajući u obzir nedavno iznet stav Senata Univerziteta u Beogradu, kojim se predlaže uvođenje probnog perioda u kojem bi učenici polagali i Državnu maturu i prijemni ispit, Forum smatra otpočinjanje ovakve vrste dijaloga veoma značajnim”, navedeno je u saopštenju Foruma beogradskih gimnazija.

blic.rs/Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments