Foto: BBC

Hrvatska kontrola leta obavestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom avionutipa Cesna severno od Rakovice, na visini 2300 stopa, koji je poleteo iz Splita, piše Večernji list.

Kako javlja Večernji list, avion se kretao u smeru severa prema Nemačkoj.

Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio MUP i Hrvatsku Gorsku službu spasavanja (HGSS). Na koordinate nestanka upućeni su članovi HGSS-a s dronom i policija.

Kako piše Večernji list, u nestaloj Cesni bili su pilot i tri putnika i avion je oko 11:30 nestao s radara iznad Rakovice. Krajnje odredište je bio nemački grad Lajhigen, pa se pretpostavlja da su u nestalom avionu bili Nemci. Radi se o gradiću od 10-ak hiljada stanovnika u južnoj Nemačkoj, u blizini Ulma u saveznoj državi Baden-Virtenberg. Potragu za nestalom Cesnom policijski službenici i HGSS-ovcima otežavaju loši vremenski uslovi: Teren na kojem se traga za nestalim avionom je izrazito šumovit i brdovit i osim toga, članovima HGSS i policiji rad na terenu otežavaju i kiša, magla i niski oblaci koji se kod takvog vremena pojavljuju.

telegraf.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments