U Klisu uloženo preko tri milijarde dinara, a ulaganja tek slede- Kej kod kanala DTD, novi kilometri kanalizacije i asfalta (FOTO)

Foto: Gradske info

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je danas radove na asfaltiranju Zmajevačkog puta na Klisi i istakao da je do sada u to naselje uloženo preko tri milijarde dinara.

„Mi smo ove godine uradili već osam ulica na Klisi, sada su se radnici vratili i nastavljamo dalje sa radom. Asfaltirane su 4 ulice do sada, sad asfaltiramo i petu. Preostaje nam da asfaltiramo 9 ulica i nakon toga 22 ulice u naselju Klisa za 80 miliona dinara će biti asfaltirano i imamo potpuno asfaltirano naselje. Sećamo se pre par godina da veliki deo Klise nije imao asfaltiran put“, rekao je gradonačelnik govoreći o radovima koje vrši JKP „Put“.

On je istakao i da će do kraja godine početi izgradnja dodatnih kilometara kanalizacije za ovo područje grada.

Foto: Gradske info

„U okviru druge faze projekta „Čista Srbije“ koje sprovodi Republika Srbija Grad Novi Sad je dobio sredstva da za Gornje livade krene u postupak izgradnje kanalizacije. Od 18 kilometara koliko treba da se gradi kanalizacione mreže u delu Klise i Gornjih livada, radićemo malo više od 5 kilometara. Radovi bi trebalo da krenu krajem ove godine i to mislim da je važno za građane Gornjih livada koji su u više navrata pitali, pisali, apelovali i to je dokaz da gledamo da što pre i brže gledamo da im donesemo kanalizacionu mrežu“, rekao je Đurić.

On je podsetio da je u ovom naseljeu u toku rekonstrukcija vrtića „Čarobni breg“, što je investicija vredna 119 miliona dinara.

„Tu treba da ide 120 mališana, odnosno da se vrate nazad i nastavljamo dalje da se trudimo da ukinemo listu čekanja dece u državnom zabavištu“, istakao je gradonačelnik.

„Ja ću dalje nastaviti da razgovaram sa građanima, da vidim sa njima šta još možemo da uradimo, šta još možemo da pomognemo, da ovo naselje koje se širi velikom brzinom zaokružimo da imaju i asfalt i kanalizaciju i sve ono što im fali i nedostaje“, zaključio je gradonačelnik Milan Đurić.

Predsednik Mesne zajednice Klisa Hemon Dragan iskoristio je priliku da se zahvali gradonačelniku u ime građana sa Klise.

Gradonačelnik je potom posetio četvoročlanu porodicu Jovićević, a nakon toga će u prostorijama Mesne zajednice Klisa razgovarati sa građanima.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti