Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, u periodu od 8. do 15. maja Crveni krst Srbije realizuje i tradicionalnu akciju “Paket za novorođenu bebu” koja je namenjena svim bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta, kao i njihovim mamama, koje će biti obradovane simboličnim poklonom pažnje, odnosno dobrodošlice.

“Sve majke koje dobiju prinove u Nedelji Crvenog krsta, od 8. do 15. maja, pozivamo da po povratku u svoje domove kontaktiraju Crveni krst u svojoj sredini u periodu od mesec dana, odnosno do 15. juna 2023. godine, sa kojim će dogovoriti najpodesniji način i termin za preuzimanje paketa dobrodošlice”, rekla je sa Tanjug Jelena Radojičić, stručni saradnik Crvenog krsta Srbije za socijalnu delatnost.

Ona je dodala da se, kao i prethodnih godina, akcija “Paket za novorođenu bebu” sprovodi se uz podršku i saradnju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, brojnim lokalnim donatorima i svim porodilištima u Srbiji.

“U duhu ovogodišnjeg slogana Međunarodne federacije Društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca pod kojima obeležavamo Nedelju Crvenog krsta ‘Sve što činimo, činimo od srca’, svim porodicama sa prinovama od srca čestitamo i želimo puno sreće i radosti”, rekla je Radojičić.

Prema njenim rečima, osnovni sadržaj Bebi paketa će biti Bebi vodič za roditelje početnike, Vodič za prvu pomoć, kao i bebi artikli – bebi torba, benkica, bebi jastuče, bebi kapica i komplet od 3 bebi bodija, radosnica.

Tanjug

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dusanka
12/05/2023 09:13

Divno