Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a lokalno se očekuju i kratkotrajne nepogode sa gradom i jakim vetrom.

Foto: RHMZ

Što se tiče Novog Sada, danas maksimalno do 25 stepeni, dok će minimalna temeratura biti 17 stepeni. Trenutno je u našem gradu oblačno, a u toku poipodneva očekuje se kiša. Vetar je slab i umeren. Ovakvo vreme nas oćekuje do sledeće srede.

RHMZ je objavio novo upozorenje za grmljavinske nepogode. Plјuskovi i grmlјavine koji se očekuju danas i sutra lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. U petak i subotu padavine će se intenzivirati, pa se mestimično očekuje od 30 do 60 mm kiše za 24 h.

Foto: RHMZ

Kada je reč o UV indeksu, situacija danas je nešto povoljnija u odnosu na druge dane.

Foto: RHMZ
Foto: RHMZ

Četvrtak

Nestabilno s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogoda sa jakim pljuskom i gradom. Vetar uglavnom slab i umeren južni i jugoistočni, u zoni pljuskova i na jugu Banata povremeno jak. Najniža temperatura od 13 do 18 stepeni, a najviša od 23 do 28 stepeni.

Petak

Nestabilno i svežije s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će mestimično biti intenzivniji sa velikom količinom padavina. Vetar u skretanju na severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, a najviša od 20 do 25 stepeni.

Subota

Nestabilno i svežije s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će mestimično biti intenzivniji sa velikom količinom padavina, uglavnom južno od Save i Dunava. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, a najviša od 23 do 28 stepeni.

Kurir.rs / nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments