Foto: T. Drobnjak/Filmski Front Festival
Publika našeg grada ima priliku da u četvrtak, 8. decembra, pogleda ostvarenje “Kristina”, u Kulturnom centru Novi Sad.
Nakon osvojenih nagrada na festivalima u Marseju i Sevilji, film „Kristina”, novosadska premijera domaćeg dugometražnog ostvarenja održaće se u 19.00 časova u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada u organizaciji Međunarodnog festivala kratkometražnog igranog filma Filmski Front.
Foto: Promo
 Film je zasnovan je na stvarnoj ličnosti koja u filmu glumi sebe. Kristina je transrodna seks radnica iz Beograda, koja živi sa mačkom, sakuplja antikvitete i odlazi na seanse nehipnotičke regresije. Posle jedne seanse, upoznaje Marka i u tom trenutku se rađa platonska ljubav između ovo dvoje ljudi čiji slučajni susreti tek predstoje.
Glavnu ulogu u filmu tumači Kristina Milosavljević, reditelj je Nikola Spasić, a scenaristkinja filma Milanka Gvoić.
Svetsku premijeru film „Kristina” je imao na čuvenom festivalu FID u Marseju u julu ove godine na kom je osvojio Grand Prix. Na Festivalu evropskog filma u Sevilji, reditelju Nikoli Spasiću pripala je nagrada za najboljeg reditelja prvog ili drugog filma. U pitanju je jedan od najcenjenijih festivala u Evropi koji je poznat po tome što se svake godine na festivalu objavljuju nominacije za EFA nagradu, poznatu i kao evropski Oskar.
„Kristina” se trenutno paralelno prikazuje na nekoliko festivala u Italiji i Španiji, a nedavno je imala domaću premijeru na Festivalu autorskog filma.
Ulaznice su u prodaji na Gigstix prodajnim mestima i putem sajta gigstix.com po ceni od 250 dinara.
nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments