Studentski dom "Slobodan Baić"
U studentskim domovima u Novom Sadu trenutno je tri studenta obolelo od virusa Covid 19, ali će na snazi i dalje ostati sve antikovid mere, uvedene 2020., nakon proglašenja pandemije. Prilikom ulaska u dom obavezna je dezinfekcija ruku, a zaštitne maske su neophodne u svim zajedničkim prostorijama.

Direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović i student prorektor Igor Knežević, pozvali su studente da se vakcinišu i tako doprinesu suzbijanju širenja virusa.

– Većina studenata se vratila sa zimskog raspusta, i važno je da ih podsetimo da je u toku udarni talas omikron soja Covid 19, kako bi se pridržavali neophodnih mera radi suzbijanja njegovog širenja. U svih 10 naših domova u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru od samog početka pandemije korona virusa na snazi su vrlo stroge i jasne mere. Na svim ulazima u domove postoje dozatori za dezinfekciju ruku, neophodno je nošenje zaštitne maske prilikom boravka u zajedničkim prostorijama. Strogo je zabranjen ulaz osobama koje nisu vakcinisane a nisu stanari domova. Pored redovnih mera na čišćenju i održavanju sprovodimo i redovnu dezinfekciju svih domova – rekao je Zoran Martinović direktor Studentskog centra Novi Sad.

Martinović ističe da su u svim domovima obezbeđene sobe za samoizolaciju studenata, kao i brojni servisi za pomoć studentima obolelim od Covid 19.

– U saradnji sa studentskim organizacijama osnovali smo volonterski centar za pomoć studentima koji borave u izolaciji koji im pomaže u obezbeđivanju hrane i lekova. Pored toga, u saradnji s Gradskom bibliotekom pokrenuli smo i servis “Knjiga na klik” preko kog studenti dobijaju neophodnu literaturu u PDF formatu – kaže Martinović.

On ističe da je vakcinacija najbolji način da se suzbije širenje virusa i smanji broj inficiranih i obolelih.

– Nema opasnosti od vakcinacije. Jedina opasnost je da se razbolimo od Covid-a, i ugrozimo svoje, ili zdravlje svojih prijatelja i porodice – kaže Martinović.

U svih 10 studentskih domova u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru trenutno je smešteno 2.630 studenata, a sa lakšim simptomima Covid 19 je tri studenta. Očekuje se da će svih 3.006 mesta biti popunjeno sredinom februara.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments