Foto: Helena Klešić
Ako ste odlučili da ovu godinu ispratite sa stilom, u štrasu i svetlucanju, ako je bila teža ili ste u nekim trenucima posustajali, ili vam je pak bila čarobna, mi vam predstavljamo dve dizajnerke koje svojim ručnim radom mogu da vam prevaziđu očekivanja. 
Foto: Helena Klešić
Helena Klešić i Olga Suslova su današnje junakinje naše priče, a najvrednije što sebi ili nekome možete pokloniti su njihovi ručni radovi. Svaka od njih svojom pričom upotpunjuje vašu dekoraciju.
-Sećate li se starih bombinjera sa ružama i leptirićima, razglednica sa anđelčićima, omota od čokolade i setova za šivenj ? Moja baka je to sekla i pravila kolaže sa unutrašnje strane vrata šifonjera. Tu su stajale dedine ‘aljine, u njenom delu ormara nije bilo sličica. Time je valjda bio neki znak ljubavi i pažnje prema dedi, jer je bilo sramota u to vreme izgovoriti i izjaviti ljubav. Bila je srećna kad on otvori i primeti novu sličicu i stavi joj do znanja da je primetio. To je valjda bio njegov odgovor na “izjavu ljubavi”. Taj kolaž od sličica na boji drveta sa vrata starog šifonjera mi je zapravo bio inspiracija za ove ukrase, zagasite boje kao osnova i kolaž veselih boja i motiva- rekla je za naš portal Helena Klešić, vlasnica brenda Keka. Art & Creative.
Foto: Helena Klešić
Helenini ukrasi za jelku izrađeni su od štofa, svile, pliša i brokata. Na pojedinim delovima ukrasa po svili je dodavala trag patine. Oplemenjeni pajetama, ili kako ih još zovu “tanjirićima”, svetlucaju pod svetlom i skreću pažnju na sebe. Mašna od svile je tu da zaokruži priču.
-Verujem da će se za ove ukrase odlučiti svako ko ne voli klasiku, ko oseti to tradicionalno u meni, ljubav prema tekstilu i ljubav prema modi- ističe ova dizajnerka.

Olga Suslova je došla sa svojom porodicom, pre devet godina, iz Novosibirska, najvećeg grada u Sibiru, u Novi Sad. Po struci je menadžerka, ali kreativnost koju ima nikada joj nije dala da se bavi svojom strukom. Njene ručno rađene broševe sada prepoznaju svi, a pred novogodišnje praznike Olga kreće i sa ručno rađenim ukrasima za jelku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOva design (@accessories_sova)

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments