Foto: Pozorište mladih Novi Sad

Pozorište mladih obaveštava da će tokom decembra biti 50 odsto popusta na dve predstave koje će se prikazivati. U pitanju je predstava pod nazivom “Hasanaginica” i “Deca paklene pomorandže”.

Gradsko pozorište “Semberija” iz Bijeljine gostovaće u Pozorištu mladih 7. decembra kada će izvesti svoju “Hasanaginicu” u režiji Dušana Tuzlančića. Hasanaginicu igra mlado lice novosadskog glumišta Bojana Milanović, glumica Srpskog narodnog pozorišta, a Hasanagu glumac iste kuće Milan Kovačević. Majku Pintorovića igra Sonja Damjanović, takođe glumica SNP-a koja je svojevremeno za ulogu Hasanaginice dobila Sterijinu nagradu. U ostalim ulogama su Mihailo Maksimović, Ljiljana Čekić, Goran Jokić, Nenad Blagojević, Dušan Ranković, Ognjen Kopuz i Ivan Petrović.

Foto: Pozorište mladih

Govoreći o svom doživljaju izuzetnog dramskog štiva Ljube Simovića, koje već desetlećima predstavlja izazov, kako za glumce, tako i za reditelje, Dušan Tuzlančić, reditelj ove predstave, kaže da mu je dodao samo prstohvat poštovanja – prema piscu, svakom liku, glumcu i svakom članu autorskog tima.

Predstava je nastala u koprodukciji Gradskog pozorišta “Semberija i Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka.

Predstava počinje u 19.30 na Velikoj sceni Pozorišta mladih. 

“Deca paklene pomorandže” biće izvedena u petak, 16. decembra u 19.30 sati.

Foto: Pozorište mladih

“Deca Paklene pomorandže” istražuju izvore, razloge i povode nasilja među decom danas. Činjenica da su nam deca sve agresivnija i surovija jedni prema drugima, da na neshvatljivo maštovite načine ponižavaju jedni druge, da se beskrupulozno targetiraju, kako u stvarnom, tako i u virtuelnom svetu, mora postati najvažnija tema za sve nas kako bismo društvenu klimu bar unekoliko promenili u korist svojih potomaka. Jer, svi smo krivi: porodica, poljuljani sistem vrednosti, sistem obrazovanja, društveno-politička klima u zemlji, mediji koji normalizuju nasilje… Dosta smo pričali, vreme je da se najzad upristojimo…

nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments