FOTO: YEVGENY SOFRONEYEV / TANJUG/AP
Autonomni okrug u Sibiru Kanti-Mansi postao je prvi region u Rusiji koji je uveo samoizolaciju za nevakcinisane stanovnike. Restrikcije u četiri opštine ovog okruga uvedene su u ponedeljak i važiće do 5. decembra kao mera borbe protiv korone u Rusiji.

Zvaničnici u Kanti-Mansiju omogućili su, ipak, nevakcinisanima da se onlajn prijave za izlazak iz samoizolacije u preporučeno vreme.

-Sistem funkcioniše tako da nevakcinisani imaju sat vremena da, recimo, prošetaju psa, dva sata da odu do apoteke i četiri sata za, primera radi, odlazak na sahranu.

Regionalni Krizni štab, takođe, je zabranio kulturne i sportske događaje i naredio da svi restorani koji ne nude hranu za poneti budu zatvoreni od 23 do šest sati ujutru od 22. novembra do 5. decembra.

Očekuje se da ruski parlament da usvoji QR kod preporuke, koje bi stupile na snagu 1. ferbuara i trajale do 1. juna 2022. godine.

Reč je o regionu koji je udaljen 2.700 kilometara od Moskve.

nsuzivo.rs/Blic

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Драган
24/11/2021 12:59

Наручена вест, као и већина монтираних вести издајничких медија све са циљем да се изазове страх и паника и да људи пристану на уцене.

Boki
24/11/2021 21:48

Tako treba. Nevakcinisani nesvet u zatvor dok se ne opamete.