Foto: Aviva
U američkoj državi Tenesi od početka ove godine na snazi je novi zakon. Prema njemu, pijani vozači odgovorni za saobraćajnu nesreću morali bi da plaćaju alimentaciju deci čiji roditelj ili staratelj pogine u nesreći. Počinioci će po zakonu biti obavezni da plaćaju alimentaciju dok deca žrtve ne napune 18 godina.

Ovaj novi zakon mogao bi se primeniti i na užasnu nesreću na Božić u okrugu Bredli u Tenesiju krajem prošle godine. Ova kobna nesreća odnela je živote dvoje roditelja na prednjim sedištima, ali je njihovo troje dece na zadnjim sedištima preživelo. Britani Dilar, 33, bila je na suvozačevom sedištu, a njen suprug Dastin Dilar, takođe 33, vozio je u trenutku nesreće.

Oni su poginuli, a deca su im povređena. Policajac je rekao da je u automobilu Patrika Konlija, odgovornog za saobraćajnu nesreću, pronađeno na desetine limenki piva. Iako rezultati Konlijevog alkotestiranja nisu dostupni, veruje se da se ovaj zakon može primeniti na ovaj konkretan slučaj.

Podsetimo se i slučaja koji se desio krajem septembra prošle godine. Dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su tri osobe poginule, a četiri su teže povređene. Nesreću su izazvala dva lokalna tajkuna koji su jurili po putu sa BMV-om i mercedesom. Poginuli su Boris (35) i Marijana (34) Krstić i njihov devetogodišnji sin. Njihova ćerka Gabrijela (3) teško je povređena. Porodica Krstić vraćala se sa putovanja.

Index

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments