Foto: Wikipedia
Plan detaljne regulacije Mali do, proširenje u Sremskoj Kamenici, podrazumeva površinu od 13,10 hektara. Prostor je sa severozapadne i zapadne strane ograničen Ulicom Ive Lole Ribara, a oslanja se na Fruškogorski koridor.
Predviđena namena je porodično stanovanje (do P+1+Pk) i saobraćajnice. U prizemlju objekata dozvoljeno je obavljati delatnosti kao što su trgovina, usluge, servisi. Moguće je planirati i poslovne objekte, čija delatnost ne ugrožava poslovanje.
Moguća je i realizacija sadržaja kao što su gerontološki centri, domovi penzionera, vrtići, rekreativni kompleksi, otvoreni sportski tereni, sportske dvorane i tako dalje.
Predlaže se uređenje krovnih vrtova, sadnja voća i povrća, kao i vinograda. Nema uslova za drvored, ali se preporučuje ozelenjavanje parking mesta.
Postojeće saobraćajnice su neuređene, bez kolovoznog zastora. Ne postoje izgrađeni trotoari i biciklističke staze. Vozila javnog gradskog prevoza saobraćaju Ulicom Ive Lole Ribara. Moguće su korekcije predloženih ulica.
Planom će se predvideti izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže.
ekapija.com/nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments