Foto: Studentski centar Novi Sad

U studentskom domu “Živojin Ćulum” u četvrtak i petak održan je stonotenski turnir. Na turniru je učestvalo 14 studenata novosadskog Poljoprivrednog fakulteta, koji su se borili za učešće na međunarodnom takmičenju Agronomijada koje će se na leto održati u Budvi. Plasman su izborili Veljko Puhača i Predrag Manastirac. Turnir je organizovao Studentski parlament Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu u saradnji sa Studentskim centrom Novi Sad.

– Turnir je održan u okviru Humanitarnih dana sporta studenata Poljoprivrednog fakulteta. Imali smo takmičenja u malom fudbalu, odbojci, šahu i košarci u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Stonoteniski turnir u domu “Živojin Ćulum” održan je povodom izbora najboljih stonotenisera iz muške konkurencije koji će predsavljati fakultet na Agronomijadi u Budvi. Na turniru je bilo 14 takmičara, podeljenih u dve grupe. Igrao se ligaški sistem. Nakon 3 sata igre dobili smo dva predstavnika, to su Veljko Puhača i Predrag Manastirac. Izuzetno smo zahvalni Studentskom centru “Novi Sad” što su podržali naš turnir i učestvovali u njegovom održavanju. Takođe želim ovim putem da apelujem da svi koji su u mogućnosti pošalju humanitarni SMS za Dušana Mirkovića, 1221 na 3030 – rekao je Ljubiša Bilić, član Studentskog parlamenta Poljoprivrednog fakulteta.

Četrnaestoro studenata borilo se za takmičenje u Budvi; foto: Studentski centar Novi Sad

Prema rečima direktora Studentskog centra “Novi Sad” Zorana Martinovića, stonoteniski turnir je samo jedan vid saradnje Studentskog centra sa studentskim organizacijama novosadskog univerziteta.

– Studentski centar Novi Sad je institucija koja postoji zbog studenata, i zato smo sa zadovoljstvom prihvatili da budemo domaćini stonoteniskog turnira, koji osim takmičarskog ima i humanitarni karakter. Uveren sam da će stonoseri Poljoprivrednog fakulteta ostvariti odličan uspeh na Agronomijadi u Budvi, a naše studente ovog leta očekuju brojni zanimljivi programi. Studentski centar je 19. aprila dogovorio potpisivanje sporazuma o saradnji sa Akademijom umetnosti i novosadskim Studentskim kulturnim centrom, na osnovu koga će studenti Akademije organizovati koncerte, izložbe slika, pozorišne predstave i druge kulturne događaje u studentskim domovima. Deo programa biće realizovan i u kulturnom distriktu “Fabrika” kojim upravlja Studentski kulturni centar Novi Sad – rekao je Martinović.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments