U Subotici pronađeno mladunče lava, u Lazarevcu piton: Dvojica muškaraca osumnjičena za šverc

Foto: mup.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Subotici, u saradnji sa Jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine i osnovnim javnim tužilaštvima u Lazarevcu i Subotici, podneli su krivičnu prijavu protiv tridesetšestogodišnjeg muškarca.

Krivična prijava je podneta zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvolјena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra, kao i protiv četrdesetčetvorogodišnjaka koji se tereti za nedozvolјenu trgovinu i ubijanje i zlostavlјanje životinja.

Policijski službenici, u saradnji sa veterinarskom inspekcijom i inspekcijom zaštite životne sredine, prilikom pretresa stana i drugih prostorija tridesetšestogodišnjeg muškarca u Lazarevcu, pronašli su zmiju „piton regius“, koja je zakonom zaštićena vrsta.

Foto: mup.rs

Takođe, sumnja se da je on, u prethodnom periodu, posedovao i prodao mladunče afričkog lava četrdesetčetvorogodišnjaku, koje je policija istog dana pronašla u njegovom stanu u Subotici.

Oduzete životinje zbrinute su od strane nadležnih službi.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti