Foto: JKP "Gradsko zelenilo"

Gradsko zelenilo tokom marta počelo je košenje trave i korovskih biljaka na površini od oko 6,5 miliona kvadrata u gradu i prigradskim naseljima. Radnici Gradskog zelenila već nek kose u svim delovima grada, a danas je pokošeno 367.944 hiljade kvadrata trave uz Sentandrejski put, uz put za Sremske Karlovce na Tekijama, a pokošena je i trava u centru grada u ulicama Miroslava Antića, Stražilovskoj, Vojvođanskih brigada, Pavla Simića, Vase Stajića, Alberta Tome na Trgu galerija i Trgu Ferenca Fehera.

Kosci Gradskog zelenila radili su i na Limanu. Pokošena je trava u Fruškogorskoj ulici, kao i na zelenim površinama kod studentskih domova Bajić i Vlahović, kod JP “Urbanizam” i DIF-a, na uglu Bulevara Cara Lazara i ulice Stevana Musića, kao i u aleji Mike Antića. Pokošena je i trava u stambenim blokovima Rumenačka-Filipa Filipovića i Filipa Fiipovića-Milenka Grčića na Detelinari kao i u bulevaru Jaše Tomića. A na Novom naselju pokošeni su stambeni blok u Seljačkih buna i park Bistrica I.

Foto: JKP “Gradsko zelenilo”

Danas su zalivane cvetne gredice u Kameničkom parku. U centru grada zalivane su cvetne kupe i drveće, a drveće je zalivano kod zgrade Pokrajinske vlade, Stražilovskoj i na Limanu u ulicama Drage Spasić i blokovima Boška Buhe i Banović Strahinje, kao i u stambenim blokovima Slobodana Bajića- Majevička, Avijacija i Omladinskog pokreta na Detelinari i na Novom naselju, kod Sobmorske rampe i u produžetku Bulevara Jovana Dučića.

– Angažovano je blizu 40 radnika i isto toliko mašina. Sunčani dani, kojima je prethodio period velike vlage pogoduju rastu trave i korovskog bilja i zato smo ove godine ranije nego ikad počeli s poslovima košenja i uređenja travnjaka i zelenih površina. Paralelno s tim radimo i na zalivanju cveća i mladih sadnica drveća. U toku su radovi na rekonstrukciji Dunavskog parka – kaže direktor Gradskog zelenila Miloš Egić.

Foto: JKP “Gradsko zelenilo”

Ukupna površina travnjaka u parkovima, u gradskim kvrtovima i prigradskim naseljima koje kose radnici Gradskog zelenila iznosi 4.733.696 miliona kvadratnih metara, korovske biljke 1.571.716 miliona kvadrata, dok se ambrozija uklanjaju 9.486.595 miliona kvadrata (ove površine podrazumevaju neuređene prostore na prilazima gradu, u i ndustrijskim zonama, prigradskim naseljima i oko deponije). Veći deo površina se kosi više puta u sezoni košenja.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Prota
12/04/2022 16:53

Samo da pokupe posle sve to a ne da ostave na biciklistickoj stazi kao sto znaju.