Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

Učenici i profesori Gimnazije “Isidora Sekulić”, u petak, 24. februara, ispratili su direktorku Gimnazije, mr Ružicu Vukobratović u penziju.

Mr Ružica Vukobratović, provela je punih četrdeset godina u obrazovanju, od toga, više od trideset u Gimnaziji “Isidora Sekulić”, kao profesor matematike i direktor.

Od 1992. do 2007. godine, kao profesor matematike, omiljeni odeljenjski starešina, dala je veliki doprinos obrazovno –vaspitnom radu i mnogobrojne generacije učenika je, sa posebnom pažnjom i strpljenjem, zarazila matematikom. Neki od njenih đaka, tada uspešnih takmičara, danas su i profesori matematike u prestižnim obrazovnim ustanovama u zemlji i inostranstvu.

Od 2007. godine, kada je stupila na dužnost direktora Gimnazije „Isidora Sekulić“, Ružica Vukobratović se kroz lični primer, zasnovan na poštenom i predanom radu, posvećenosti i zalaganju, trudila da uspostavi pravilan i održiv put Škole. Profesionalizam se podrazumevao, ali brižan i zaštitnički odnos u svakodnevnoj saradnji i komunikaciji sa učenicima, profesorima i roditeljima je bio i ostao njen zaštitni znak.

Foto: Gimnazija “Isidora Sekulić”

Tokom petnaest godina na čelu Škole uspostavila je bogatu međunarodnu saradnju, putem koje je mnogo učenika i profesora imalo priliku da poseti Rusiju, Nemačku, Austriju, Rumuniju, Grčku, Kipar, Švedsku, Veliku Britaniju, Mađarsku, Bosnu i Hercegovinu, Belgiju, Portugal, Ameriku…i tako stekne neprocenjivo životno i profesionalno iskustvo.
Konferencija 3K – Komunikacija, kultura i kompjuter, čiji je idejni tvorac i autor mr Ružica Vukobratović, bila je pravi zaštitni znak Isidore, ali i Novog Sada čitavih deset godina (2008-2018), dajući nam svima uverenje da smo deo sveta i da idemo ispred vremena. Međunarodni karakter 3K doveo je u našu školu kolege iz različitih zemalja koji su nam postali prijatelji, a razmena iskustava učinila da, upravo zahvaljujući 3K, unapredimo svoj rad.

Viziju o tome da Škola treba da raste, uspela je da materijalizuje proširivši Gimnaziju za osam odeljenja (sa 24 na 32 odeljenja), kao i da , uz sve izazove i otežavajuće okolnosti, istraje i uspe u nadogradnji , adaptaciji i savremenom opremanju Gimnazije „Isidora Sekulić“ – stoji u saopštenju Gimazije.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jovana
26/02/2023 10:04

Predivna profesorka,sve zasluge i pohvala je zasluzila❤️

Ja iz Novog Sada
27/02/2023 12:07

Divno.

Zora
27/02/2023 15:51

Nisu svi lepo culi o njoj.Vedrila i oblacila.Znam slucaj kad nije htela da primi prof.engleskog iz Karlovacke gimnazije, imala svog kandidata a sve prednosti je imala Jaksicka. Mozda su srecni jer konacno je “otisla”.