FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER
Nedelju dana posle nezapamćene tragedije koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, kada je dečak-ubica počinio masakr i tom prilikom ubio osam učenika i čuvara, a ranio još šestoro dece i nastavnicu, đaci bi danas trebalo da se vrate u klupe.

Predlog struke je da se deca vrate u školu, ali je ostavljeno prostora da konačnu odluku donesu roditelji, jer je stanje svakog deteta individualno i još uvek nisu svi spremni.

Jutros je ispred škole mirno, na ulazu su četiri policajca, dok sa strane stoje inspektori u civilu. Toliko je tiho da se čuje cvrkut ptica, ljudi pored škole prolaze pognutih glava, neizmerno tužni.

Od 7.30 u školu su počeli da pristižu i nastavnici i učenici. Deca u školu ne ulaze na glavni, već na sporedni ulaz. Mlađa deca dolaze u pratnji roditelja.

S prednje strane kod glavnog ulaza sklonjene su i trake kojima je bilo obezbeđeno mesto nesreće. Policija se nalazi na svakom ćošku, maksimalno je pojačano obezbeđenje.

Povratak dece u školu u kojoj se dogodio krvavi pir, znači da će prvobitno morati da se suoče sa strahom. Situacija je kompleksna jer se radi o deci i o nečemu što do sada nije viđeno na našim prostorima, pa stručnjaci smatraju da je to dodatno otežavajuća okolnost.

Blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments