IZVOR: ATA IMAGES/ANTONIO AHEL

Menadžer popularnih bosanskih repera Bube Korelija i Jale Brata, Admir Arnautović Šmrk je uhapšen.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine tokom prethodne noći proveli su akciju u kojoj je uhapšen Admir Arnautović rođen 1980. u Sarajevu, dok je za A. M. rođen 1985. raspisana operativna potraga obzirom na to da nije zatečen na adresi stanovanja.

Također, uhapšen je F. G, pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo iz člana 237. KZ BIH (Povreda tajnosti postupka). Na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnih dela.

Uhapšeni su zadržani u službenim prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad njima biti nastavljena kriminalistička obrada, a za A. M. se traga u cilju lociranja, pronalaska i hapšenja istog.

Kako bosanski mediji prenose radi se o Admiru Arnautoviću, javnosti poznatijem kao Šmrk, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem brojnih krivičnih dela i Fahrudinu Gačanoviću trenutnom uposleniku DKPT-a, a koji je dugo godina radio kao službenik SIPA.

“Poduzimajući planske aktivnosti na rasvetljavanju i dokumentovanju krivičnih dela iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (organizovani kriminal) u vezi sa članom 195. istog zakona (neovlašćeni promet opojnih droga) policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, tokom prethodne noći proveli su akciju s ciljem pronalaska i lišenja slobode lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih dela”, stoji u saopštenju.

(MONDO/Avaz.ba)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments