Od danas, putnici koji dolaze iz zemalja koje nisu članice EU moći će bez ikakvih ograničenja da uđu u Španiju, potvrdile su vlasti ove zemlje.

Španske vlasti najavile su da ta zemlja više neće primenjivati kovid mere i pravila ulaska za putnike iz zemalja koje nisu članice Evropske unije/šengenskog prostora, piše TravelDaily.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije, od 21. oktobra više neće važitikovid mere za dolaske iz zemalja koje nisu članice EU. To znači da će svi putnici iz trećih zemalja moći da uđu u Španiju bez ograničenja.

“Od 21. oktobra mere zdravstvene kontrole za putnike iz zemalja koje nisu članice EU ili zemalja pridruženih Šengenu ne važe”, objavilo je špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Foto: Traveller Made

Ovo znači da putnici koji nisu državljani EU sada mogu da uđu u Španiju iako nemaju važeći sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o preležanom koronavirusu ili negativan test. Isto tako, putnici ne moraju ni da popunjavaju zdravstveni obrazac.

Kako kažu, odluka je došla usled procenjivanja trenutne epidemiološke situacije, a nadaju se da će se sada, kada putnici iz trećih zemalja više ne podležu nikakvim ograničenjima ulaska u Španiju, broj turista koji će ovu zemlju odabrati kao svoju narednu destinaciju značajno povećati.

b92.net

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments