Novi ruski vlasnik preimenovao je bivše restorane grupe Mekdonalds u toj zemlji, u “Ukusno i tačka”, objavljeno je u nedelju, 12. juna, prenosi agencija Frans pres (AFP).

Grupa Mekdonalds najavila je odlazak iz Rusije posle više od 30 godina kao reakciju na invaziju te zemlje na Ukrajinu.

– Novo ime je ‘Ukusno i tačka – rekao je na konferenciji za novinare generalni direktor ruske grupe Oleg Parojev.

Vlasnik Aleksandar Govor rekao da će 51.000 zaposlenih u bivšem Mekdonaldsu širom Rusije zadržati radna mesta.

-Vrlo sam ponosan što mi je pružena čast da razvijem ovu firmu. Ambiciozan sam i predviđam ne samo da otvorim 850 restorana, već da razvijem i nove – rekao je on.

Šezdesetdvogodišnji Aleksander Govor do sada je bio vlasnik Mekdonalds restorana pod franšizom u više gradova u Sibiru.

Pokazni restoran pod ruskom zastavom u nedelju je otvoren na Puškinovom trgu u Moskvi, a ostali su otvoreni ranije, prenosi AFP pisanje ruskih agencija.

Ovaj objekt na Puškinovom trgu je “istorijski restoran”, jer je otvoren kao prvi Mekdonalds u januaru 1990, nešto manje od dve godine od raspada Sovjetskog Saveza.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin u nedelju ujutro je posetio taj kultni restoran i napisao preko Telegrama da će kvalitet usluga ostati isti. Ukupno 15 restorana treba da bude otvoreno u nedelju u glavnom gradu Rusije.

Oleg Parojev je rekao da će cena hamburgera biti malo viša nego dok su restorani bili pod upravom američkog lanca zbog inflacije u Rusiji, ali je i izjavio uveravanje da će cena ostati dostupna.

Mekdonalds je privremeno zatvorio svoje restorane u Rusiji početkom marta, a sredinom maja je objavio da se definitivno povlači iz te zemlje i prodaje sve svoje aktivnosti pravdajući odluku potrebom da se ostane “nepokolebljiv” kada se radi o svojim “vrednostima”.

Mekdonals je jedna u nizu zapadnih kompanija koja se povukla iz Rusije nakon invazije na Ukrajinu 24. februara.

slobodnaevropa.org

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments