Foto: Tanjug/Z.Ž
Nakon pojavljivanja na pesmi za Evroviziju, Konstrakta je ušla u sve pore društva i glavna je tema svakodnevno, a sada se i Patrijarh osvrnuo na njene stihove

U nedelju, 13. marta Njegova Svetost je održao poučnu besedu u hramu Svetog Save, te se osvrnuo na deo stihova popularne pesme “In Corpore Sano”. Tom prilikom je rekao kako je on doživeo Kostraktine stihove.

– Ovih dana u jednoj pesmi čuo se stih: Šta ćemo sad? Ja sam i čitavu pesmu i taj stih razumeo na sledeći način: pokušavamo da budemo savršeni spolja – slavni, lepi, moćni, bogati i tako dalje, a onda dođe jedan mali kvar u našem životu. Dođemo u graničnu situaciju, kako to kažu mudri ljudi danas, i onda shvatimo da od svega toga spolja nema nikakve pomoći. Šta ćemo sad? I na to pitanje: Šta ćemo sad?, odgovara Hristos. I Crkva je zato ne samo savremena, nego večna, jer odgovara na večna pitanja i daje mogućnost svakome ko traga za smislom svoga postojanja u istoriji i večnosti. Daruje tu večnost – rekao je u svojoj besedi Njegova Svetost Patrijarg g. Porfirije.

najzena.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments