UNICEF-ov tradicionalni Fer-plej turnir u basketu održan je juče u JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina“.

Od kotizacija kompanija prikupljeno je 1.030.000,00 dinara. Sredstva su namenjena za dalji razvoj programa „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“ koji UNICEF sa partnerima sprovodi u Srbiji.

Pobednik novosadskog turnira je kompanija NIS. Drugo mesto je pripalo Continental Automotive Serbia kompaniji, a nagradu za Fer plej je osvojio tim OTP banke.
„Drago nam je da smo kao kompanija bili u prilici da podržimo UNICEF kampanju za unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih, jer smatramo da je njihovo mentalno zdravlje, podjednako kao i fizičko, preduslov da izrastu u zdrave ljude koji veruju u sebe. Istovremeno, izuzetno smo ponosni na naše zaposlene, kolege koji su dali inicijativu i odazvali se pozivu da igraju na turniru. Čestitam svim učesnicima i kompanijama koje su pokazale odgovornost prema zajednici i uključile se u ovu priču.“, izjavio je Sasha Cioringa, generalni direktor kompanije Continental Automotive Serbia iz Novog Sada.

UNICEF-ov Fer plej turnir je tradicionalna sportska aktivnost koja okuplja poslovnu zajednicu u Srbiji da bi svojim učešćem podržali programe za decu i mlade koje sprovodi UNICEF u Srbiji.

„Zahvaljujem svim učesnicima na turniru, i svim partnerima koji su pomogli da se turnir održi. Novi Sad je grad iz kojeg dolaze svetski šampioni u basketu. Zato nam je veliko zadovoljstvo da su se u Novom Sadu okupili timovi poslovne zajednice da prikažu svoja umeća u ovom sportu. Cilj svih nas je da zajedno podržimo mlade ljude i omogućimo efikasne usluge koje će im pomoći da se suoče sa izazovima koji mogu da utiču na njihovo mentalno zdravlje,“ izjavila je Vesna Savić Đukić, predstavnica UNICEF-a.

Gotovo četvrtina mladih ljudi širom sveta bori se sa nekim problemom vezanim za mentalno zdravlje. Još više je onih koji svakodnevno nailaze na brojne izazove koji ih do tih problema mogu dovesti. Slična situacija je i u Srbiji. Zato je UNICEF, u saradnji sa partnerima, pokrenuo program „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“. U okviru programa nastala je i onlajn platforma “Sve je ok” koja omogućava da adolescenti mladi uzrasta između 13 i 24 godine, kao i svi oni koji se o njima brinu, mogu da nađu korisne informacije o gorućim problemima u životima mladih i o proverenim načinima za njihovo rešavanje.

UNICEF-ov humanitrni turnir u basketu održaće se i u Beogradu, 24. septembra na sportskom centru kompanije Comtrade Group.

Organizaciju turnira su podržali su JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ i tradicionalni partner UNICEF-a, kompanija VODAVODA. Na turniru su učestvovale kompanije Continental Automotive Serbia, ProCredit banka, Exlrt, Intens, CIS, NIS, Mad Head Games, Express Trans i OTP banka.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments