UNIVERZITET U NOVOM SADU RASPISAO KONKURS ZA UPIS NA MAS FORENZIKU

Foto: Elements Envato

Univerzitet u Novom Sadu je raspisao Konkurs za upis studenata na interdisciplinarne master akademske studije Forenzike (izborna usmerenja: forenzička biologija, forenzička hemija i materijali, saobraćajna forenzika i opšta forenzika).

Konkursom za upis u školsku 2022/2023. godinu predviđena su dva konkursna roka:

I konkursni rok: prijavljivanje kandidata je od 12. septembra do 7. oktobra 2022. godine;
II konkursni rok: orijavljivanje je od 18. do 21. oktobra 2022. godine.

Cilj studijskog programa master akademskih studija forenzike je da unapredi obrazovanje studenata u odabranoj oblasti forenzike, pružajući mu specijalizovano i savremeno akademsko i teorijsko-metodološko znanje koje omogućava da radi odgovorne visokostručne poslove u oblasti forenzike.

Ovo se pre svega odnosi na: rukovođenje forenzičkim laboratorijama, rad u multidisciplinarnim timovima, sakupljanje i rukovanje dokaznim materijalom, izvođenje forenzičkih analiza i valjanih zaključaka.

Cilj ovog studijskog programa je i razvoj profesionalne i etičke odgovornosti, sposobnosti efikasne komunikacije, sposobnost primene savremene metodologije i opreme.
Program omogućava formiranje stručnjaka koji mogu u potpunosti da odgovore izazovima forenzike u savremenom dobu.

Opšte informacije u vezi sa studijskim programom master akademskih studija Forenzika, opis i raspored predmeta po semestrima nalaze se na sledećem linku.

Dodatne informacije u vezi sa Konkursom; tel. 021 485 2027 i 021 485 2033; e-mail: studentska.sluzba@uns.ac.rs.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti