Estofex, evropski sistem za upozorenja na oluje, izdao je upozorenje prvog stepena za južne Alpe i severni Balkan, kao i za južnu Rusiju.

Kako se navodi na njihovom sajtu, upozorenja se odnose na grad i snažne udare vetra.

-Najavljeni su veliki grad i jaki udari vetra uz nevreme koje će se tokom večeri i u noći kretati prema jugoistoku – stoji u upozorenju.

Hladan talas će se u narednim satima kretati istočno širom južne Rusije.

Foto: Shutterstock

Predviđa se da će neke dobro organizovane oluje izazvati jake udare vetra, a nisu isključeni ni udari tornada.

Za baltičke države i Belorusiju takođe se najavljuje nevreme sa kišom i grmljavinom, kao i jaki vetrovi, dok postoji i mala mogućnost za pojavu tornada.

Slično vreme očekuje se na južnom Balkanu ka Turskoj. Kako se navodi u saopštenju, jače oluje mogu da proizvedu neznatno jak grad i udare vetra.

Foto: My Jewish Learning

U Srbiju večeras stižu osveženje i pljuskovi, opasnost od grmljavinskih oluja

Nakon današnjeg letnjeg dana, vikend donosi osveženje i pljuskove. Već od ponedeljka stabilizacija vremena, a od utorka i pravo letnje vreme, u drugoj polovini sledeće sedmice preko 30 stepeni, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Već u toku večeri na severozapadu Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i to će biti uvod u jaču promenu vremena koja nas očekuje tokom vikenda, a koju će doneti hladni front, potom i uticaj ciklona.

Ovaj hladni front do Vojvodine će sa severozapada već stići u noći između petka i subote i u subotu tokom prepodneva premeštaće se prema centralnoj, a sredinom dana i posle podne i prema južnim i istočnim predelima Srbije, prenosi “Telegraf”.

blic.rs / telegraf.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments