Foto: KCNS

Povodom organizovanja koncerta Danice Crnogorčević u Novom Sadu za proslavu Srpske nove godine, direktor KCNS Bojan Panaotović je razgovarao sa muzičkom umetnicom u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada.

Direktor Kulturnog centra napomenuo je da Danica Crnogorčević na adekvatan i veoma potreban način „prkosi“ izazovima savremene masovne kulture, koju često odlikuju besmislene „rijaliti vrednosti“, zbog čega je njeno delo postalo simbol očuvanja duha tradicije, nacionalne solidarnosti i lepote, razume se, na prvom mestu u konkretnom muzičkom izrazu.

Panaotović je uputio poziv Danici Crnogorčević da u narednim mesecima održi dva koncerta u Novom Sadu, jer, kako je istakao – „ukoliko je Džoni Štulić osamdesetih godina prethodnog stoleća mogao da sedam dana uzastopno drži Beograd na nogama, onda to svakako može da učini i Danica“. Danica Crnogorčević izrazila je zahvalnost i čast što je dobila poziv da predstavi svoj umetnički opus građanima Novog Sada. Ukazala je da je bila zadovoljna i iznenađena velikim interesovanjem Novosađana i ljudi iz okolnih gradova za koncert koji je održan u Srpskom narodnom pozorištu, a u organizaciji ,,Fondacije Novi Sad 2022″- „Nije zlo znati tuđu pesmu – zlo je ne znati svoju pesmu“, zaključila je Danica i istakla kako na tom postulatu počiva njen celokupni angažman, a potom je poručila kako bi volela kada bismo svi mogli da se izdignemo iz dešavanja malograđanštine i da znamo da bi iznad svih nas trebalo da stoji vrhovna ljubav i da je, ma koje nacije bili, i da je Bog jedan.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dr. Janković
16/01/2023 13:22

Svaka čast ovoj crnogorskoj pevačici.

Staša dvocevka
17/01/2023 12:58

Joj nemojte molim vas opet?

SNS Uzivo
17/01/2023 22:50

Najbolje da zovu i Baju Malog Knindzu u duetu 🙂