Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Novi Sad je ove godine Evropska prestonica kulture, sa preko 3.000 događaja, održaće se još jedan Exit festival, a sva ta brojna dešavanja privlače mlade u najveći vojvođanski grad. On ostaje dosledan imidžu grada u kome se sve može lagano, u kojem nema žurbe, gde su svi kulturni, ali i u kojem vlada dobar provod. Ali, kako ga vide turisti koji ga posećuju u tople majske dane?

-Ovo je naš prvi put u Novom Sadu. Ostajemo 5 dana, a ovo nam je treći. Najviše nam se sviđa priroda Fruške gore- rekla je za naš portal jedna od turistkinja iz Kine, koja je došla sa svojim prijateljima u Srbiju, a koje smo zatekli ispred jedne poslastičarnice.

Njena prijateljica je dodala, da osim lepe prirode, imamo i divnu tvrđavu- Petrovaradinsku.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prema podacima Agencije za upravljanje lukama na međunarodnim putničkim pristaništima, u Novi Sad je tokom prošle godine pristalo 132. kruzera. Skoro duplo više se očekuje ove godine, a brodovo skoro svakodnevno pristižu na kej.

Neke od pristiglih turista upitali smo isto pitanje.

-Već smo na reci, pa nam ne treba ništa više. Dovoljno je da grad ima reku- istakla je jedna od turistkinja iz Austrije, dok je njen saputnik rekao da jedva čeka da istraži tvrđavu jer će njegovi unuci ove godine doći na Exit.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Tri devojke iz Turske, stigle su u Novi Sad nakon Beograda. Njima je arhitektura Novog Sada ostavila najveći pečat.

-Arhitektura je različita od one u našoj zemlji, pa čak i od one u vašem glavnom gradu. Ulice su svakako čistije nego u Istanbulu. Definitivno bismo se vratile ovde, energija grada je lepa, hrana divna, a cene su mnogo niže za neke stvari u ostatku Evrope- rekle su ove turistkinje.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments