Foto: elements.envato.com

U Pokrajinskoj vladi uručeno je 16 ugovora za po Javnom konkursu za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti u tekućoj godini.

Ovim konkursom je tri miliona dinara usmereno ka 16 korisnika sredstava, po 1,5 miliona za kapitalne i tekuće subvencije.
Sredstva su, kako je navedeno na sajtu Pokrajinske vlade, namenjena za nabavku opreme ili repromaterijala.
Bespovratnim sredstvima se subvencionišu preduzetnici, mikro i mala pravna lica koja se bave tradicionalnim zanatom koji podrazumeva veštinu, naročito ručnog rada, kao i profesiju, odnosno celokupan proces izrade unikatnih proizvoda i pružanja usluga zasnovanih na tradicionalnim znanjima i tehnologijama, upotrebom prirodnih materijala i pretežno jednostavnih alata.
Resorni sektor za privredu je, prilikom obrade aplikacija, pratio broj zaposlenih, nivo obrade ručnog rada i ostale pojedinosti kod korisnika koji su veoma različiti, počev od saračko – sedlarskih, bombondžijskih, voskarskih, liciderskih, modelarsko – četkarskih, sapundžijskih, poslastičarskih delatnosti, pa sve do izrade predmeta od drveta, kože, pruća, slame, uramljivača i ikonopisaca.
ekapija.com
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments