Foto: Liquibox

Davne 2004. godine počeo je prvi Međunarodni festival vina “Interfest”.

Manifestacija promoviše vinsku kulturu i vinske proizvode sa teritorije Srbije i Vojvodine, kao i Novog Sada kao uže vinarske regije.Na njoj učestvuje preko 100 vinskih kuća iz desetak zemalja.

Sigurni u svoju ideju, ali i u neizvesnost manifestacija koje se bave tako diskutabilnim, ali i nežnim i promenama sklonim kategorijama kakvi su ukusi, organizatori nisu mogli ni da pretpostave da će publika tako željno prihvatiti i godinama negovati vino kao turistički proizvod i izvor uživanja i strasti.

“Interfest” je zamišljen kao, iznad svega, promocija vinske kulture i afirmacija kulturnog i privrednog povezivanja, ali i kao mesto gde će se predstaviti domaća kulturna i turistička ponuda, izdvajajući “Puteve vina Srbije”.

Foto: MarketWatch

Samim svojim postojanjem Interfest podstiče stvaranje novih i širenje postojećih tržišta vina. Manifestacija promoviše vinsku kulturu i vinske proizvode sa teritorije Srbije i Vojvodine, kao i Novog Sada kao uže vinarske regije.

Na njoj učestvuje preko 100 vinskih kuća iz desetak zemalja. Pored izlaganja i degustacije vina, u okviru “Interfesta” se na Trgu slobode održavaju stručna predavanja i promocije iz oblasti proizvodnje vina, edukativna predavanja za posetioce, kao i kulturno-zabavni program.

Ovogodišnj Festival vina održava se od 16. do 18. juna, a program možete pronaći na sajtu organizatora: www.interfest.interfest.org.rs, prenosi portal Gradske info.

blic.rs/gradskeinfo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments