Foto: bbminaqua.com
Svečano otvaranje XIX Nacionalnog kupa u robotici „Eurobot Srbija” biće održano u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu, 30. aprila sa početkom u 12 časova.

„Eurobot“ je međunarodno takmičenje mladih, pretežno studenata, iz domena robotike.

Takmičenje će se odvijati, kao i svake godine, tako što se pravi robot koji treba da ispuni potpuno novi zadatak. Tema Eurobota 2022 je Doba robota.

„Eurobot Srbija“ će ove godine okupiti 11 timova iz četiri grada (Novi Sad, Beograd, Šid i Pančevo), a tri najbolje plasirane ekipe sa nacionalnog kupa kvalifikovaće se za učešće na evropsko prvenstvu u robotici „Eurobot 2022“ koje će se održati u Francuskoj od 25. do 28. maja 2022.

Organizator takmičenja je Katedra za mehatroniku, robotiku i automatizaciju, Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment Fakulteta tehniških nauka Univerziteta u Novom Sadu.

U okviru takmičenja, kao prateći program događaja, u holu zgrade rektorata biće postavljena izložba na kojoj će biti prikazani različiti robotski i tehnički sistemi uključujući kolaborativne i mobilne robote.

Izložba će biti upriličena povodom obeležavanja jubileja 20. godina postojanja studijskog programa Mehatrpnika na Fakultetu tehniških nauka. U okviru izložbe biće predstavljeni izabrani rezultati naučno-istraživačkih projekata na kojima su učestvovali članovi Katedre za mehatroniku, robotiku i autpmatizaciju.

Više infprmacija o istprijatu takmičenja „Eurobot Srbija“ kao i o prethodnim uspesima timova sa FTN-a na evropskom takmičenju može se naći na sajtu: robot.ftn.uns.ac.rs

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments