Foto: Freepik
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrdilo je konačnu listu učenika i studenta, dobitnika stipendija za nadarene u školskoj 2022/23. godini, a kako je navedno na sajtu Ministratsva ove školske godine biće stipendirano 226 nadarenih studenata i 86 nadarenih učenika.

Visina stipendije iznosi 15.000 dinara za učenike, odnosno 24.000 dinara za studente osnovnih i master studija i 30.000 dinara za studente doktorskih studija.

Potrebno je da dobitnici stipendija dostave dva primerka čitko potpisanog i popunjenog ugovora Ministarstvu prosvete najkasnije do 16. januara 2023. godine, preporučenom poštom ili neposredno preko pisarnice na adresi Nemanjina 22-26, u Beogradu, navedeno je na sajtu resornog ministarstva.

Učenici i studenti, stari korisnici, koji nastavljaju sa primanjem stipendije, ne treba da potpisuju ugovor o stipendiji.

Stipendisti, koji su stekli uslov za nastavak korišćenja stipendije za izuzetno nadarene ili su ove godine dobili stipendiju, a konkurisali su i dobili stipendiju ili drugi sličan oblik davanja iz budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine ili lokalne samouprave, biće automatski isključeni sa niže stipendije, navedeno je na sajtu Minstarstva prosvete.

Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments