Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Premijerka Ana Brnabić odgovorila je kosovskoj predsednici Vjosi Osmani, koja je tokom gostovanja na televiziji Si-En-En iznela niz neistina na račun predsednika Aleksandra Vučića i politike Srbije.

– Propaganda i dezinformacije Vjose Osmani na CNN platformi nastavljaju da destabilizuju ceo zapadni Balkan. Neodgovorno slanje poruka u ovako delikatno vreme za region i svet nikome ne pomaže – istakla je Brnabić.

– Propaganda i dezinformacije Vjose Osmani na @CNN platformi nastavljaju da destabilizuju ceo zapadni Balkan. Neodgovorno slanje poruka u ovako delikatno vreme za region i svet nikome ne pomaže – istakla je Brnabić.

Istakla je da to dolazi od ljudi koji Srbima uskraćuju osnovna prava, uključujući i glasanje na nedavnim izborima, koji su evropski šampioni u ugrožavanju srpske kulturne baštine i svetski rekorderi za najmanji broj postkonfliktnih povratnika (manje od 1 odsto).

– Jedini koji ne priča prazne priče je predsednik Srbije. Pokrenuo je “Otvoreni Balkan” kako bi zbližio region, pozvao albanskog premijera u prvu posetu posle 68 godina, podržao region tokom pandemije. Priština treba da prestane sa propagandom i fokusira se na budućnost – napisala je ona.

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments