Foto: Headcurve

Leti više brinemo o koži, nego o kosi na moru. Ali, ako želite da imate urednu frizuru na odmoru, ovo su saveti.

Nemojte se farbati neposredno pre odlaska na more. Bacanje novca u salonu ili trošenje dragocenog vremena kod kuće na farbanje je gubitak resursa jer će sunce, so ili hlor verovatno promeniti vašu boju.

Ofarbajte kosu 15 dana pre odlaska na letovanje. Idealno je napraviti hemijski tretman farbanja ili pramenova dve nedelje ranije, ali ako to više nije opcija, a svakako želite obnoviti boju svoje kose, odaberite bojenje prirodnim ili organskim bojama.

Foto: Good Housekeeping

Nemojte koristiti boje u toplim nijansama kada bojite tamnu kosu. Te nijanse imaju tendenciju da postanu bakrene pa se radije držite hladnih i pepeljastih tonova.

Nemojte se odlučivati na dramatične promene. Zbog vetra, sunca, soli i hlora boja brzo bledi, stoga se držite prirodnijih nijansi koje su lakše za održavanje. Odlučite se za suptilnu promenu boje ili tek nekoliko sitnih pramenova i pustite da sunce učini ostalo. Za veće promene pričekajte oktobar.

Foto: Ogle School

Što ako ste farbali kosu dan pre odlaska na more

Kako biste sprečili da neposredno tretirana kosa postane kao slama i da biste zadržali željeni intenzitet boje, na plaži što ređe kvasite kosu jer morska i voda sa bazena isušuje vlasi.

Zaštita

SPF štiti vašu kožu, ali je važan i za zaštitu kose. Koristite proizvode sa zaštitnim faktorom kao što su gel, sprej ili suvo ulje svaki dan, čak i kad samo uživate u šetnji po sunčanom, letnjem danu.

Na bazenu

Plaža nije jedino mesto gde je vašoj kosi potrebna zaštita. Hlor iz bazena jako isušuje vlasi, pa nakon svakog plivanja obavezno isperite kosu vodom.

Foto: Swimming.org

Nega

U torbi za plažu uvek nosite regenerator. Svaki regenerator će dobro doći, ali maska za obnovu kose je još bolji izbor. Bilo da se kupate, sunčate ili uživate u sportovima na vodi, taj proizvod održati vašu kosu glatkom, sjajnom i poslušnom.

Pranje

Na moru koristite šampon za farbanu kosu jer ima više hidratantnih sastojaka. Za razliku od uvreženog mišljenja, ne treba prati kosu šamponom nakon svakog dana provedenog na plaži. Vaša kosa nije prljava, samo je puna peska i soli. Dovoljno je isprati vodom, a zatim hidrirati regeneratorom.

ljepotaizdravlje.hr/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments