Foto: Pixabay.com
Vlada Srbije donela je Uredbu o maksimalnoj maloprodajnoj ceni hleba od brašna tipa 500 poznatog kao Sava, na 46 dinara u narednih šest meseci sa mogućnostima produženja. Unija pekara Srbije saopštila je da će podržati Uredbu Vlade Srbije.

-Unija pekara Srbije posle niza sastanaka i predloga Vlade Republike Srbije, povodom premošćavanja trenutno nerealnih poskupljenja pšenice i brašna, dogovorila je da će podržati uredbu o maksimanoj ceni hleba od brašna T-500, koja neće prelaziti 46 dinara – navodi se u saopštenju.

Unija pekara Srbije očekuje stabilizaciju cena pšenica već za nekoliko meseci i nada se da neće biti potrebe za produženjem uredbe.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić kaže da je to urađeno kako bi se obezbedilo snabdevanje tržišta ovim hlebom i kako ne bi došlo do većih promena njegovih cena.

U strukturi nabavke svih vrsta hleba svakog trgovca učešće ove vrste hleba treba da bude najmanje 30 odsto, kako bi se onemogućilo izbegavanje primene ove uredbe, saopšteno je iz Vlade Srbije.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Lala
12/11/2021 10:03

Gde uopšte ovaj hleb ima da se kupi u NS?

Rade
12/11/2021 17:10
Reply to  Lala

U Univeru.

Irena
12/11/2021 10:36

Ako sam dobro razumela u svakoj trgovini treba da bude 30% hleba po ceni do 46 dinara.Bilo bi interesantno istražiti koliko se ovo poštuje.Ne secam se da sam videla hleb ispod 60 dinara u Idei, Rodi,Podunavlju…..cak ni u pekarama nema hleba ispod 60 dinara

Giga
12/11/2021 10:41

Bitno da je vlada zakucala cenu hleba a ostale cene odoše u nebo ! Hleb je najmanja stavka u korpi . Pa , i keru je pored kore hleba potrebna i kućica – stambeno pitanje , zatim špricanje – zdravstvena zaštita … Samo nek nam hleba i igara …