Generala policije Slobodana Malešića i načelnika policije Novi Sad uhapsili su u okviru akcije koja je za cilj imala samo degradaciju svih ljudi koji su se pominjali za mesto direktora policije.

Malesić, koji je imao izvanredne rezultate u Novom Sadu i koji je stao na put Kavačkom klana u ovom gradu, Služba unutrašnje kontrole stavlja na teret trgovinu uticajem, bez čvrstih dokaza, dok su sa druge strane mnogi policajci koji su pomagali klanu Veljka Belivuka ili vraćeni na funkcije ili napredovali u službi.

– Sve je šokirala ova akcija policije, pogotovo jer je Malešić jedan od najzaslužnijih za hapšenje Milorada Sušnjića za kog se dokazalo da je sarađivao sa Darkom Elezom okorelim mafijašem, a po nalogu Dijane Hrkalović. Zato sve ovo ne iznenađuje i zato sumnjamo da je možda ta ugrožena grupa ovu akciju oko Malešića i gurala – dodaje naš izvor.

Srpski telegraf je inače, pre mesec dana, kada smo saznali da se gura ova istraga, poslao pitanja tuzilaštvu u Kraljevu koji su nam zvanično odgovorili da ne vode bilo kakvu istragu.

Zbog sumnje da mup bez naloga tužioca istražuje navodno krivično delo poslali smo pitanja mup, ali nam oni na to do danas nisu odgovorili.

Takođe sličnu akciju MUP je vodio i protiv Ninoslava Cmolića iz UKP pod operativnim kodom “Roma”.

Sve po identičnom receptu kao protiv Slobodana Malešića plan je bio i hapšenje i degradacija Cmolića koji je takođe važio kao jedan od kandidata za direktora policije.

republika.rs/nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Panonac
05/04/2022 10:44

Šta je, Vučeviću, problemi u raju?