Foto: Screenshot Pink

Milan Srdić ima 33 godine, a tešku saobraćajnu nesreću doživeo je sa 18 godina, od kada se nalazi u invalidskim kolicima i na taj način funkcioniše kroz život.

Invaliditet ga nije sprečio da završi studije, zaposli se, posveti radu za bezbednost u saobraćaju, i ohrabri mlade da se u Srbiji može živeti iako ste osoba sa invaliditetom.

Medalje su se nizale, kako na takmičenjima, tako i uživotu. Kažu, veliki u sportu, veliki i u životu.

Milan Srdić; foto: Screenshot Pink

Tu ulogu sporta prepoznalo je ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao produženog vida rehabilitacije za osobe sa povredom kičmene moždine.

– Ono što bih želela je da u narednom periodu osvajamo i ostvarujemo snove, i svaramo Srbiju bez barijera – rekla je Biljana Barošević pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Milan prepreke prevazilazi, kaže da je taj put bez barijera bio duži, ali da se položaj osoba sa invaliditetom znatno poboljšao.

– Zahvaljujući resornom ministarstvu, i sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, zajedno sa pomoćnicom ministra Biljanom Barošević, mnoge barijere su uklonjene – dodao je on.

Uz podršku ministarstva, besplatno je ugrađeno i atestirano 58 ručnih komandi za članove Saveza paraplegičara i kvadrišlegičara koji su aktivni vozači.

U prethodnom periodu članovima udruženja uručena su mehanička invalidska kolica i račinari za studente i đake.

pink.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments