Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Uz “srećan put i bezbedno vozite”, građanima Srbije koji su se danas uputili put Jadranskog mora, Grčke, Bugarske ili se vraćaju u zemlju, potrebno je da se naoružaju i velikom dozom strpljenja, pošto je situacija na graničnim prelazima već kritična.

Prvi jul, kao što je “Blic” već pisao juče, tradicionalno je napravio velike gužve na graničnim prelazima širom zemlje, te iako na zvaničnom sajtu AMSS-a, vreme prolaska za pravce put Mađarske, Hrvatske, Severne Makedonije i Bugarske, iznosi oko pola sata, prema rečima Srpskih državljana koji se nalaze na putu ka moru, situacija je nešto drugačija.

Kolona od tri kilometra na Preševu

Primera radi, na graničnom prelazu Preševo – Tabanovce, prema AMSS-u. čeka se pola sata za izlazak iz Srbije, dok se na ulazu čeka sat vremena. Prema rečima srpskih turista okupljenih u vajber grupi “Grčka uživo”, čekanja su preko dva časa, a u jednom trenutku, kolona vozila je iznosila 3 kilometra pred ulazak u Severnu Makedoniju.
Srbija – Mađarska

Kada se radi o graničnom prelazima ka Mađarskoj, na Horgošu i Kelebiji, prema podacima sa AMSS-a, čeka se oko pola sata na izlasku iz Srbije, dok se na ulazak na Horgošu čeka i do sat vremena, dok je za ulazak u Srbiju preko Kelebije, potrebno oko pola sata.

Foto: MUP

Srbija – Hrvatska

Na graničnim prelazima Srbije i Hrvatske, takođe su primetne velike gužve ovoga jutra. Na graničnom prelazu Šid, na izalasku iz Srbije se čeka pola sata, dok je na ulasku potrebno strpljenje i čeka se do sat vremena.

Sliična situacija je i na Batrovcima, gde se i na ulazak i na izlazak iz Srbije, čeka pola sata, makar prema podacima sa AMSS-a.

Foto: MUP

Srbija – Bugarska

Sudeći prema kamerama AMSS-a na graničnom prelazu Gradina ka Bugarskoj, formirrane su četiri velike kolone automobila, koje se sporo kreću, ali na zvaničnom sajtu, piše da je čekanje na ulazak ali i na izlazak iz Srbije, čeka oko pola sata.

Evzoni

Srpske, ali i svi turiste koji kolima idu preko Severne Makedonije, na putu ka Grčkoj, prema podacima na sajtu AMSM-a, na graničnom prelazu Bogorodica – Evzoni, navodno očekuje minimalno vreme prolaska granice. Da se saobraćaj odvija relativno brzo, govore i kamere koje se nalaze na izalasku iz Severne Makedonije.

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments