Foto: NSEPK /Jelena Ivanovic
Univerzitet u Novom Sadu ostvario je značajan napredak od čak 47 mesta na najnovijoj Vebometriksovoj rang listi najboljih svetskih Univerziteta za 2023. godinu.

Kako se navodi u najnovijem Vebometriksovom izveštaju, koji je objavljen na sajtu ove obrazovne institucije, Univerzitet u Novom Sadu je zadržao drugu poziciju na listi najboljih visokoškolskih ustanova u našoj zemlji, piše Danas.

Kako se navodi u najnovijem Vebometriksovom izveštaju, koji je objavljen na sajtu ove obrazovne institucije, Univerzitet u Novom Sadu je zadržao drugu poziciju na listi najboljih visokoškolskih ustanova u našoj zemlji.

Za razliku od prošle godine i liste koja je objavljena u julu mesecu, kada je zauzimao 1.009 mesto, ove godine je poboljšao svoju poziciju i nalazi se na 962 mestu najboljih svetskih Univerziteta.

Univerzitet u Beogradu na svetskoj listi je zauzeo 443 mesto, Univerzitet u Nišu 1.487, a Univerzitet u Kragujevcu 1.786.

Vebometriks je svetski priznata rang-lista univerziteta koju dva puta godišnje ažurira Sajbermetriks laboratorija koja radi pri Španskom nacionalnom istraživačkom savetu iz Madrida.

Istraživanje je prvi put sprovedeno 2004. godine i od tada se sprovodi dva puta godišnje.

Prve tri pozicije na Vebometriksu zauzimaju američki univerziteti; Harvard, Stanford i Massachusetts Institute of Technology.

danas.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vidoje
14/02/2023 12:35

To je zahvaljujuci bori soluncu sto predaje marksizam na filozofskom ha ha ha