Foto: GM Press

Više od 1000 profesora, akademika, pisaca, reditelja i sportista pružili su podršku predsedničkoj kandidaturi Aleksandra Vučića, a među njima su košarkaši Nikola Jokić, Bobi Marjanović, Vasilije Vasa Micić i Željko Rebrača.

Foto: AP/Novosti

Legende srpske košarke Radmilo Mišović i Zoran Moka Slavnić, kao i čuvena rukometašica Svetlana Ceca Kitić podržali su kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Vučića su podržali i Asmir Kolašinac, teniski trener Bogdan Obradović, rukometaš Vladimir Mandić, MMA borac Aleksandar Stojičić, paraolimpijka i osvajačica bronzane medalje u taekvondu Violeta Todorov, reprezentativka Srbije u boksu Aleksandra Rapaić, ali i Almir Memić, reprezentativac Srbije u boksu. Milena Delić, legendarna srpska rukometašica i rukometašica Jelena Lavko dale su javnu podršku lideru SNS-a Aleksandru Vučiću za predstojeće predsedničke izbore, saznaju Novosti.

Kako Novosti saznaju, podršku lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću za predsedničke izbore dali su bivši košarkaš Dejan Tomašević i košarkaš Nikola Jovanović. Među velikim imenima nalazi se i fudbaler i doskorašnji srpski reprezentativac Duško Tošić, odbojkaški trener Zoran Gajić i odbojkaš Đula Mešter. Veliki golman Ivica Kralj.

Podršku predsedniku su pružili i Svetlana Ceca Ražnatović, Lepa Lukić, Vesna Zmijanac, Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, Saša Matić i Željko Samardžić, Nikola Rokvić, Ilda Šaulić. Takođe, Vučića su podržali pevači Oliver Mandić i Aca Lukas. Među estradnim umetnicima koji su podržali Vučića su se našli i Milica Pavlović, Katarina Grujić-Gobeljić, Aleksandar Cvetković iz “Tropiko benda”, Dado Polumenta, kao i Marina Visković.

I Saša Popović, muzičar i suvlasnik Grand produkcije je takođe odlučio da podrži Aleksandar Vučića za predsednika.

Poznata imena srpskog glumišta poput glumice Radmile Živković, Lidije Vukićević i Nebojše Kundačine, zatim Rastka Jankovića, Saše Joksimovića i Zlatana Vidovića dala su svoj glas za uspešnu i kulturnu Srbiju podržavši predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Glumica Radmila Živković, legendarna po ulozi gospođe ministarke, nosilac najvećih glumačkih nagrada, podržala je predsednika Aleksandra Vučića.

Kao i na desetine drugih javnih i ličnosti iz medijskog života Srbije i ovi popularni glumci prepoznali su napor kad je reč o ulaganju u kulturu u koju nije ulagano ne godinama nego decenijama.

Na spisku se nalaze profesori univerziteta, akademici, ugledni pisci, reditelji i najuspešniji sportisti

– Mi ne pružamo podršku samo jednom predsedničkom kandidatu. Mnogo više od toga, danas podržavamo jednu politiku, ideju i viziju. Podržavamo težak rad, rezultate, jasan napredak. Dajemo svoj glas za nadu, za budućnost i one koji dolaze posle nas. Odlučujemo se za mir, za prijatelje i otvorenost. Svesni toga da država nije igračka koju možete dati svakom, da su nam danas, više nego ikad, potrebni mudrost i jasan stav. Ubeđeni da su dela, a ne prazne reči, ono što se računa i ono što se pamti, računajući da nije vreme za opasne eksperimente, nego za dokazana rešenja. Mi pružamo punu podršku onome koji je u ovu zemlju verovao više nego bilo ko drugi i pokazao nam koliko lepa i velika može da bude. Zato što dela govore – objavljeno je u ime 1000 javnih ličnosti.

Foto: novosti.rs
Foto: novosti.rs
Pevačica Jelena Karleuša javno je iskazala podršku predsedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću

– Hoću, izaći ću i ovog puta da glasam. Za koga ću da glasam? Opozicija? Gde je? Ko je? Ko su ovi ljudi sa Vučićem u trci? Ima li ova zemlja drugu ozbiljnu opciju sem Vučića? U ovom momentu sigurno ne. Majstor je objasnio kako se radi posao. Jesmo li imali vakcine, bolnice? Jesmo. Je l’ se grade putevi, fabrike, škole? Apsolutno. Je l’ imamo strane investitore sa svih krajeva sveta koji sve više ulažu u našu državu? Veoma. Je l’ sposoban? Jeste. Je l’ tamo priča ruski, ovamo kineski, onamo engleski? Priča, brate! Je l’ neko tuče ljude na gej paradi? Ne tuče. Je l’ možete da demonstrirate danima za neki svoj stav, čak i bez najave skupa? Možete. Blokiraj ti, majstore, auto-put u Nemačkoj ili u Americi, pa ćeš videti kako ćeš proći? Zbog svega toga mi se dopada – rekla je Jelena.

– Da se razumemo, biti predsednik ove zemlje u ovako teškim vremenima je muka. Velika muka. Omča oko vrata. Ne bih nikome to poželela, pogotovo sad. Balansiranje između Istoka i Zapada, u vezi s Kosovom, u ekonomskoj krizi, u pravljenju novog svetskog poretka, gde treba sačuvati našu malu zemlju da ne naje*e kao što je naje*avala decenijama u našoj istoriji. Treba nam mudar politikolog, koji će balansirati između srpskog nacionalizma i realnosti. Onaj koji nas neće voditi u rat, da naša deca gube živote. U tome ne vidim nikoga iz današnje opozicije.

Kako Jelena kaže, sigurno će joj neko zameriti zbog toga što je ovo rekla.

– Da li će mi se zameriti što ovo otvoreno kažem? Pa hoće! Jer ovom narodu nikad ništa nije po volji. Šta god da kažem, nekome neće valjati. Pa meni su zamerili što sam se javno vakcinisala iako su to uradile i sve svetske zvezde. Iako je moju vakcinaciju propratio čitav svet i to je bila udarna vest svih svetskih medija tog dana i nedelje! Opet nije valjalo i rekli su da sam se prodala. Pa čija sam ja to bila? Nikad nisam bila član nijedne stranke, niti ću. Da li me je neka vlast u prošlosti pomagala? Nikad! Kad me je Vesić pozvao da nastupim ispred Skupštine za Novu godinu, opet su neki rekli da ja to radim za vlast, a ne za svoj narod i zato što ja to zaslužujem najboljim koncertima i najboljom svetskom produkcijom! Ispred Skupštine su pevali SVI sem mene. Ako je iko odavno to zaslužio, to sam onda ja. I zato je Beograd imao svetski doček, kakav zaslužuje. Pevam skoro tri decenije, od svih na vlasti koje sam dočekala i ispratila, Vesić mi je jedini pružio ruku i hvala mu. Ako je to Vučićevo maslo, hvala i njemu. Znači da imaju ukusa.

kurir.rs/novosti.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments