VIŠE OD 180 NOVIH PARKING MESTA! Počele pripreme za gradnju garaže na Banovini, a evo kada će biti završena

Foto: RAS Srbija
Pripreme za gradnju javne garaže kod Banovine su u toku, pa je prostor između zgrade Skupštine AP Vojvodine i Gimnazije „Isidora Sekulić” nedavno ograđen.

To su potvrdili i u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, iako nisu precizirali kada će biti položen kamen temeljac, što bi se moglo dogoditi do kraja marta.

Tabla s obaveštenjem o radovima postavljena je juče i tu je kao početak naveden 17. mart, dok je rok za završetak 17. septembar 2023. godine.

To su potvrdili i u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, iako nisu precizirali kada će biti položen kamen temeljac, što bi se moglo dogoditi do kraja marta.

Garaža kod Banovine, površine gotovo 6.300 kvadratnih metara, imaće dve podzemne etaže, s oko 90 parkinga na svakom spratu, uključujući i mesta za vozila osoba s invaliditetom, kao i ona s punjačima za električna vozila. Objekat će biti ukopan ispod zelene površine, a kako je ranije najavljeno, sva stabla biće sačuvana.

Pristup parking garaži planiran je od Banovinskog prolaza i Ulice vladike Platona, iz pravca Žarka Zrenjanina. Dok traje gradnja, najverovatnije će biti promenjen i režim saobraćaja u Ulici vladike Platona, te je za očekivati da motornim vozilima bude zabranjeno kretanje tim putem.

I dok je za podzemnu garaže ishodovana građevinska dozvola i uskoro se očekuje početak gradnje, u Gradskoj upravi napominju da su objekti u Modene, Uspenskoj i na Trgu republike još u fazi projektovanja.

Podzemna garaža u Ulici Modene, u okolini Trga slobode, Zmaj Jovine i Ulice kralja Aleksandra, imaće 100 parking mesta po etaži, odnosno ukupno 200, budući da su urbanisti preporučili dva sprata. Bruto površina etaže je oko 3.500 kvadratnih metara, dok je pristup objektu iz Ulice Modene, iz smera Žarka Zrenjanina. U bloku Uspenske, Šafarikove i Ulice Pavla Papa biće smeštena jedina nadzemna garaža, s podrumom, prizemljem i četiri sprata (Po+P+4), ukupne površine oko 10.400 kvadratnih metara, odnosno 2.100 po etaži. Kapacitet tog objekta je oko 70 automobila na svakom spratu, odnosno ukupno 350. Garaža ispod Trga slobode, površine oko 14.000 kvadratnih metara, odnosno 7.000 po etaži, imaće 200 mesta na svakom spratu, što je ukupno 400 parkinga. Prilaz je predviđen iz Daničićeve i Ulice Žarka Vasiljevića.

Imajući u vidu da su garaže planirane na prostoru kulturno-istorijske celine starog jezgra Novog Sada, pre početka gradnje obavezno je prethodno zaštitno arheološko iskopavanje, kao i stalni arheološki nadzor u toku radova, piše Dnevnik.

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti