Foto: orderofmalta.int

Prema poslednjim informacija, koje dolaze iz Sirije i Turske, u zemljotresu je poginulo više od 41.000 osoba, dok je više od 100.000 povređeno. 

Starija žena (70) uspela je da preživi ispod ruševina čak 212 sati nakon zemljotresa. Ona je iz spasena u Adijamanu i prevezena na bolničko lečenje.

Prema poslednjim podacima, u razornom zemljotresu u Turskoj život je izgubilo 35.418 ljudi. U Siriji je zemljotres odneo najmanje 5.800 života, prenosi Rojters.

Vlast u Turskoj podsećaju da je u velikom zemljotresu 1939. godine živote izgubilo 33.000 Turaka, a da se ovde očekuje još žrtava.

Foto: time.news

Još dve zemlje daju olakšane zahteve za preživele u zemljotresu

Nakon odluke Nemačke, Švajcarska i Belgija su takođe najavile da će olakšati zahteve za vizu preživelima u zemljotresu u Turskoj.

Ove države odlučile su da olakšaju zahteve za vize koje podnose turski državljani u svojim zemljama kako bi privremeno ugostili svoje rođake koji su povređeni ili su ostali bez kuće.

Švajcarski državni sekretarijat za migracije naveo je da su vize i dalje potrebne za ulazak u zemlju, uz neke izuzetke, ali ljudi čije su kuće uništene u zemljotresima treba da se prijave za hitnu medicinsku pomoć kako bi imali koristi od ubrzanog procesa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments