Foto: nsuzivo.rs

Dejan Ristić, direktor Muzeja žrtava genocida, ujedno i član saveta roditelja Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” rekao je da se učionica u kojoj se prošle nedelje desio masakr nikada više neće koristiti. To je učionica u kojoj je ubijeno petoro dece odeljenja 7/2 i ranjeno šestoro đaka i nastavnica.

– Svi zajedno smo doneli odluku o tome, na nivou škole, to je da ta učionica u kojoj se desio zločin više nikada ne bude korišćena kao učionica. Postaće memorijalna učionica, posvećena dečici koja su stradala, dečici koja su ranjena i koja će se Bože zdravlja oporaviti i našem Draganu, tom divnom čuvaru koji je bdeo nad našom decom u ono vreme kada su se ona nalazila u školi – rekao je Ristić za emisiju “Oko” RTS-a.

Prema njegovim rečima, ako pokuša da napravi paralelu, u našoj prošlosti, koja bi donekle ličila ovoj tragediji, onda bi to bilo streljanje đaka u Kragujevcu oktobra 1941. godine.

– To su deca koja su izvedena iz škole i streljana. Ovaj put su naša deca streljana u školi. Veoma je važno da budemo svesni toga šta se desilo, koje su to razarajuće posledice po društvo – naveo je Ristić i dodao da je ovo tragedija koja je potpuno razorila srpsko društvo.ž

telegraf.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments