Foto: odigledolokomotive.rs
Iako leto kalendarski još nije nastupilo, već beležimo povećanu potrošnju pijaće vode, saopšteno je iz JKP Vodovbod i kanalizacija.

-Zbog iznenadnih visokih temperatura, domaćinstva u prigradskim naseljima troše veće količine vode za zalivanje bašta, a zabeleženi su i slučajevi punjenja bazena – kažu u ovom preduzeću.

Tokom prethodne letnje sezone, JKP “Vodovod i kanalizacija” je u više navrata apelovalo na racionalnu potrošnju vode. Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće i sve navedeno za posledicu može imati povremeno nešto slabiji pritisak u rubnim delovima grada i na najvišim spratovima zgrada koje nemaju hidropak.

Iz Vodovoda kažu da voda iz gradskog “Vodovoda” isključivo treba da se koristi za ishranu i sanitarne potrebe.

Tokom prethodnog vikenda zabeležena je povećana potrošnja naročito na sremskoj strani grada, tačnije na Popovici gde je već počelo punjenje bazena pijaćom vodom.

-Ukoliko se nastavi neracionalna potrošnja pijaće vode, bićemo prinuđeni da uvedemo restrikcije u vodosnabdevanju. Vodeni resurs nije neiscrpan i iz tog razloga je važno da pijaću vodu koristimo racionalno i namenski – navodi se u saopštenju.

dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments