VOJSKA SRBIJE U NAJVIŠEM STEPENU BORBENE GOTOVOSTI Vučević: Do 14h biće potpuno raspoređene formacije duž administrativne linije

Foto: screenshot/instagram

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je danas da Vojska Srbije ostaje u stepenu borbene gotovosti u skladu sa odlukom predsednika i da će do 14 časova biti završeno potpuno raspoređivanje formacija Vojske po unapred predviđenim planovima, ali da se nada političkom rešenju situacije.

On je rekao da će se do 14.00 časova završiti potpuno raspoređivanje formacija Vojske Srbije po unapred predviđenim planovima, a u skladu sa naredbom predsednika Srbije od petka.

“Ovo što danas Kfor radi čini se da štiti kosovsku policiju i kosovske uzurpatore, samozvane gradonačelnike od stanovnika kojima bi oni trebalo da budu gradonačelnici”, rekao je Vučević, koji je s premijerkom Srbije Anom Brnabić posetio pripremne radove na izgradnji objekta na lokaciji Rakovica selo u okviru realizacije projekta BIO4.

Vučević je istakao da se nada političkom rešenju i da niko ne želi sukobe i ratove.

On je rekao da se više puta tokom dana ostvaruje komunikacija između Vojske Srbije i Kfora i da je komandant Kfora preneo načelniku Generalštavba vojske Srbije Milanu Mojsiloviću da će obezbediti mir i sprečiti eventualne sukobe.

“Vojska Srbije nije zadužena za politički dijalog, vojska štiti suverenitet, ona je odbramenog karaktera, mi ne procenjujemo šta bi vojska mogla u nekom imaginarnom procesu da radi, postavljamo se da možemo da izvršimo svaki zadatak u kontekstu suvereniteta naše države”, rekao je Vučević.

On je dodao da je borbena gotovost podignuta da ne bi na Jarinju, Brnjaku ili Merdarima čekali Srbe sa ćebadima, vodom i sendvičima i vikali da to nije lepo što nam se dešava i da oni koji treba da znaju, shvate da postoje crvene linije i da ne može da se ponovi 5. avgust 1995. godine.

kurir/FoNet

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Igor
29.05.2023 18:33

Kad planirate na Kosovo sa tom vojskom ??? Evo kfor napao nase ljude a vi ??????

Gost
Vlada
29.05.2023 18:43

Sami zakuvali neka se sami i snalaze

Gost
SNS Uzivo
29.05.2023 19:00

Ljudi moji mogu vam reci da se osecam daleko sigurnije od kako je vrhovni SNS bot postao precednik stranke, izjave su odmerene, uopste nisu floskule unapred pripremljene bez osnova u realnosti… 🙂

Last edited 3 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti