Foto: Ustupljene fotografije

Narodna banka Srbije (NBS) podržala je aktivnosti Osnovne škole „Mihajlo Pupin“ iz Veternika tako što je uputila tim zaposlenih NBS volontera, donirala je potreban radni materijal, zaštitnu opremu, ručak i osveženje za volontere i učesnike akcije.

Svi zajedno su uređivali osnovnu školu, učionice, školsko dvorište, ogradu koja obezbeđuje školu, ali i izradili mural posvećen jednom od najvećih srpskih i svetskih naučnika. U volonterskoj akciji učestvovalo je ­četrdeset NBS volontera i pedeset “Mihajlo Pupin” volontera od koji je trideset đaka.

Foto: Ustupljene fotografije

Volonteri su gletovali, krečili, čistili pet učionica, ofarbali 100 metara metalne ograde kojom je ograđen ceo dvorišni prostor škole i oslikavali murala na spoljašnjem zidu, Mihajla Pupina jednog od najpoznatijih srpskih naučnika i pronalazača po kojem je škola dobila ime.

-Škola je sinula, đaci su dva dana nakon akcije ušli u okrečene, lepe i čiste učionice. Zaista se pokazalo da je volonterizam značajna komponenta razvoja jedne obrazovne ustanove. Ojačana je motivisanost zaposlenih u školi, doprineli smo razvoju ličnosti naših đaka. Pokazali smo da drustveno-korisnim radom mozemo mnogo da uradimo- rekla je za naš portal Radoslava Stupar, direktorka škole “Mihajlo Pupin”.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments