Priznanja “Kapetan Miša Anastasijević”- za Republiku Srpsku i prijatelje, dodeljena su juče u Banja Luci. Među dobitnicima su ministar policije Aleksandar Vulin, Radovan Višković, predsednik Vlade Republike Srrpske, ali i brojni privrednici među kojima su Marko Bosanac, vlasnik kompanije “MontopPro” iz Novog Sada za lidera preduzetničkog stvaralaštva među mladima, kao i profesorka dr Vesna Novaković, za profesionalni doprinos afirmaciji preduzetničkog i društvenog stvaralaštva u Republici Srpskoj i mnogi drugi.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin primio je danas u Banskom dvoru u Banja Luci nagradu „Kapetan Miša Anastasijević” za razvoj prosperiteta i unapređenje saradnje Srbije i Republike Srpske i tom prilikom poručio da je srpski svet nasušna potreba srpskog naroda da se već jednom objedini i da postane jedinstven politički narod.

„Nema nijedne generacije u istoriji srpskog naroda koja nije stala pred pitanje šta ste spremni da učinite da ostanete Srbi i da budete baš to što jeste, takvi kakvi jeste. I nijedna generacija u istoriji srpskog naroda nije dala pogrešan odgovor, već je svaka i baš svaka odgovorila spremni smo na sve da budemo i ostanemo Srbi”, rekao je Vulin, navodi Tanjug.

Zahvalivši na nagradi, Vulin je dodao da je ona nezasluženo velika i da bi, ako bi imao pravo na jednu malu ljudsku želju kako da ga pamte jednog dana „pre nego što odem na onu drugu stranu da se predstavi onima koji ga već toliko dugo čekaju”, želeo da ga zapamte kao „nekog ko je svoj život posvetio stvaranju jedinstvenog političkog prostora – srpskog sveta”.

politika/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments