Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Kako je na Fejsbuku napisao meteorolog Marko Čubrilo krajem nedelje nas očekuje temperaturni preokret.

Od druge polovine nedelje, nad većim delom Srbije, osim dela Vojvodine, biće mogući pljuskovi sa grmljavinom, koji ponegde mogu biti jako snažni i sa pojavom grada. Temperatura koja se očekuje je maksimum 21 stepen.

Za utorak, sredu i četvrtak meteorolog prognozira pretežno suvo, i netipično, majsko vreme, uz to da će padavina biti moguće samo drugog dana nedelje, dok će sreda i četvrtak biti, ističe on, pretežno suvi. Temperatura će ići i do 27 stepena u ovom periodu nedelje.

Posle suvog i mirnog perioda, u petak nas, prognozira Čubrilo, očekuje jača destabilizacija atmosfere uz pojavu grmljavinskih pljuskova i lokalnih nepogoda nad većim delom našeg regiona, te će, ukoliko su merenja precizna, tada doći do jačih zahlađenja. Veći preokret može doći, navodi Čubrilo, oko 5. maja kada će na kratko biti toplije, nakon čega će uslediti novo pogoršanje uz pljuskove i zahlađenje.

Ostatak maja, odnosno sredina tog meseca doneće sa sobom topliju vazdušnu masu, koja bi išla i do, ističe meteorolog, 30 stepena Celzijusa.

Alo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments